Protest met critici van de coronapas en vaccinatieplicht in Frankrijk  -Archieffoto
AP

3.000 niet-gevaccineerde zorgmedewerkers in Frankrijk geschorst

Frankrijk schorst 3.000 zorgmedewerkers, die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dat heeft de minister van Volksgezondheid Olivier Véran gemeld. De minister voegde eraan toe dat “de continuïteit van de zorg gewaarborgd blijft”, ondanks de schorsingen.

"Een groot aantal van deze schorsingen zijn slechts tijdelijk" en het gaat "voornamelijk over personeel van ondersteunende diensten", zei de Franse minister van Volksgezondheid Olivier Véran in een interview op RTL . Het gaat om "heel weinig witte jassen", voegde hij nog toe. 

De cijfers zullen de komende dagen nog veranderen, als sommige werknemers er uiteindelijk toch voor kiezen om zich te laten vaccineren. Volgens de minister hebben enkele tientallen ontslag genomen door het invoeren van de vaccinatieplicht voor het zorgpersoneel. Maar "de kwaliteit, de veiligheid en de continuiteit van de zorg" zullen gegarandeerd blijven, verzekerde Véran.  

Vaccinatieplicht in de zorg

Het Franse gezondheidspersoneel kon zich tot gisteren laten vaccineren tegen corona. Deze zomer werd er een wet aangenomen waardoor alle gezondheidsmedewerkers, die zich niet laten vaccineren tegen COVID-19, gesanctioneerd kunnen worden met een schorsing zonder loon. Ze kunnen niet ontslagen worden. Er werken zo'n 2,7 miljoen mensen in de zorg. 

Meest gelezen