Huidig wereldkampioen Alaphilippe eet steak met frieten in Leuven als voorbereiding op WK 

Huidig wereldkampioen Julian Alaphilippe is anderhalve week voor het WK op de weg gespot in Leuven. Samen met Zdeněk Štybar testte hij vanmorgen het parcours uit. Deze middag ging hij eten in Bistro Tribunal in Leuven. 

"Alpahilippe is vandaag inderdaad met zijn vrouw langsgeweest", vertelt Uitbater Yf Geyens. "Hij was hier op verkenningsronde in Leuven en zijn dokter, die goed bevriend is met mijn vleessommelier Jens, had hem naar hier gestuurd. Hij had powerfood nodig aangezien hij vandaag nog zijn medische controle had." 

Hij heeft beloofd om terug te komen als hij wint

Yf Geyens, Bistro Tribunal Leuven

Alaphilippe koos voor steak met frieten en een salade. "Rood vlees mogen renners zeker eten", gaat Yf verder. "Al moeten renners er nu ook niet te veel van eten. Ik hoop vooral dat de steak een positief effect zal hebben op zijn prestaties, want hij heeft beloofd om terug te komen als hij opnieuw wereldkampioen wordt." 

Meest gelezen