Geen stormloop voor hotelkamers in Brugge tijdens WK Tijdrijden

Het wereldkampioenschap Tijdrijden zorgt niet voor een stormloop op hotelboekingen, noch in Brugge, noch in Knokke-Heist. In Brugge is slechts 65 procent van de hotelkamers bezet. De cafés en restaurants verwachten wel veel volk.

Het WK Wielrennen gaat bijna van start. De supportersdorpen rond het parcours van het WK Tijdrijden tussen Knokke-Heist en Brugge zijn al opgebouwd. Maar in de hotels is daar nog weinig van te merken. Zowel in Brugge als in Knokke-Heist hadden ze gerekend op extra hotelbezetting, maar dat blijkt tegen te vallen. 

Volgens Sandra Timmerman van Horeca Brugge is het effect van corona op verschillende vlakken te voelen. "Omliggende landen hebben nog altijd coronamaatregelen, wat het voor ons cliënteel moeilijk maakt om te boeken. Net zoals bij de Ronde van Vlaanderen zien we dat heel wat mensen mobilhomes gebruiken om zich te verplaatsen. Dat maakt het niet gemakkelijk voor de hotels."

De cafés en restaurants verwachten wel veel volk. Ze hopen alleszins dat het erg druk wordt, want er zijn al 2 zomers op rij veel minder toeristen in Brugge.

Ik ben eigenlijk al blij met elk bed en elke stoel die bezet is dit weekend
Sandra Timmerman van Horeca Brugge

In het tijdperk voor corona waren de hotels gemiddeld voor 85 procent bezet, nu is er ongeveer 65 procent volboekt, maar Timmerman wil niet te veel klagen. "We zijn al heel blij dat er in tijden van corona weer plaats is om zo'n mooi event in de kijker te zetten. Op lange termijn is dit echt de perfecte promoweek: we kunnen aan heel wat kijkers tonen hoe mooi Brugge wel niet is en mensen warm maken om onze stad eens een bezoekje te brengen. Ik ben eigenlijk al blij met elk bed en elke stoel die bezet is dit weekend."

Knokke-Heist

Ook in Knokke-Heist valt de hotelbezetting tegen. Deze week, met de aanloop naar het WK, is de bezetting niet om over naar huis te schrijven. Tijdens het WK in het weekend, valt het beter mee. Maar ook zij hadden er meer van verwacht.

Meest gelezen