Voormalig onderzoeksrechter is nieuwe voorzitter Depot Margo: "We willen zoveel mogelijk mensen voorzien van voeding en producten" 

Voormalig voorzitter van de Limburgse rechtbank van eerste aanleg Tony Heeren is de kersverse voorzitter van Depot Margo. Hij heeft heel wat toekomstplannen. Zo wil de vzw nog meer mensen in een kwetsbare positie in Limburg voorzien van hun producten. 

“Depot Margo ging van start als projectwerking van Rimo Limburg”, duikt Claudio Mellebeek, algemeen directeur van RIMO Limburg, terug in de tijd. “Vandaag is het een zelfstandige vzw met RIMO Limburg, Vincentius Limburg en Bewel als partners en een sterk samenwerkingsverband met Voedselbank Limburg. Er zijn maar liefst 23 Limburgse gemeenten waarin hulpgroepen beroep doen op de diensten van Depot Margo.”

Voormalig onderzoeksrechter

Voormalig voorzitter van de Limburgse rechtbank van eerste aanleg Tony Heeren is de kersverse voorzitter van Depot Margo. “Tijdens mijn professionele loopbaan, en dan vooral in mijn periode als onderzoeksrechter, zag ik hoe tal van mensen in erg moeilijke situaties terechtkwamen en welke gevolgen dat voor hen had. Ik ga dit engagement aan omdat ik mijn bestuurlijke ervaring via Depot Margo graag ten dienste wil stellen aan mensen in die kwetsbare posities.”

“We bruisen van ambitie”, gaat Heeren verder. “Het streven naar een gebiedsdekkende werking over de hele provincie is cruciaal. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen in een kwetsbare positie in Limburg toegang te geven tot de producten van Depot Margo. Daarnaast willen we sociale dienstverlening koppelen aan materiële hulpverlening. Zo bieden we vandaag al ondersteuning aan Limburgse sociale kruideniers, maar gaan we ook experimenteren met een mobiele sociale kruidenier. Zo trekt onze "Winkel op wielen"  binnenkort naar de gemeenten. Verder zal de voedselverspilling beperkt worden door overschotten te verwerken tot nieuwe producten.”

Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) trekt de komende 4 jaren 2,8 miljoen euro uit voor de groei en de verduurzaming van dit aanbod. “We willen dit model van voedselhulp uitrollen in heel Vlaanderen”, aldus de minister.

Meest gelezen