Elton John stelt uitverkochte afscheidstournee uit door fysieke problemen, ook Sportpaleis moet wachten tot 2023 

Elton John kondigt vandaag officieel de verplaatsing aan van zijn aankomende Europese "Farewell Yellow Brick Road Tour 2021" naar 2023, waaronder ook de twee uitverkochte shows in Sportpaleis Antwerpen. De Belgische concerten, oorspronkelijk gepland op 16 & 17 oktober 2021 worden verplaatst naar zaterdag 27 mei & zondag 28 mei 2023. Vorig jaar werden dezelfde concerten al eens verplaatst omwille van corona. 

In een officieel statement van de 74-jarige superster staat te lezen dat hij door een harde val tijdens de afgelopen zomer nog steeds veel pijn heeft in zijn heup: "Ondanks intensieve kinesitherapie en gespecialiseerde behandeling is de pijn blijven verergeren en wordt het steeds moeilijker om te bewegen. Er is mij geadviseerd om zo snel mogelijk een operatie te ondergaan om volledig te kunnen herstellen en complicaties op lange termijn te vermijden. Ik zal een programma van intensieve kinesitherapie volgen om weer helemaal mobiel te worden, zonder pijn."

Het is met droefenis in het hart dat "The Rocketman" dit aan zijn fans moet meedelen: "Ik weet hoe geduldig mijn ongelooflijke fans zijn geweest sinds het coronavirus vorig jaar roet in het eten gooide, en mijn hart breekt omdat ik jullie nu nog langer moet laten wachten. Ik voel precies dezelfde frustraties na het jaar dat we gehad hebben. Ik beloof dat de shows volgend jaar terugkomen, en ik zal ervoor zorgen dat ze het wachten meer dan waard zijn."

Op 25 september neemt Elton John wel nog deel aan het evenement van Global Citizen, omdat hij het goede doel niet in de steek wil laten: "Die avond staan slechts vijf liedjes op het programma, wat fysiek gezien van een heel andere orde is dan een tournee waarbij ik elke avond bijna drie uur op het podium sta en 's nachts van het ene naar het andere land reis. " 

Hierna zal de legendarische superster worden geopereerd om ervoor te zorgen dat de tournee in januari 2022 in New Orleans weer kan worden afgetrapt.

Fans kunnen zich toch nog een beetje troosten met de nakende release van zijn nieuwe album "The Lockdown Sessions", gepland op vrijdag 22 oktober. Een album vol verrassende samenwerkingen met onder andere Dua Lipa, Eddie Vedder, Miley Cyrus, Stevie Wonder en Nicki Minaj... 

De single "Cold Heart" van Elton John in samenwerking met Dua Lipa nav zijn nieuwe album:

Meest gelezen