Genk-supporters vlak voor de eerste Europese poulematch in Wenen: "We moeten de kelen nog wat smeren!"

Vanavond speelt Racing Genk tegen Rapid Wien, in Wenen, en er zijn wat supporters mee afgereisd. Trouwe Genk-supporters weten: als Genk Europees op verplaatsing speelt, is er een gids met praktische info voor de supporters die meereizen. Voor de nieuwe Europese campagne die vandaag begint in Wenen staat er nu een extra hoofdstukje in de gids: coronarichtlijnen. "Al valt het allemaal best mee", zegt supporter Isabeau Boonen vanop een terrasje in de Oostenrijkse hoofdstad.

Isabeau Boonen maakte met haar vriendin donderdagnacht de verplaatsting naar Wenen, een nachtje op de bus met andere supporters, een verplaatsing die georganiseerd werd door supportersclub Blue Tornado. Het zou ook de enige supportersclub zijn die met een bus naar Wenen is gereisd. En als je naar het buitenland gaat, moet je je aanpassen aan de coronarichtlijnen ter plaatse. In Wenen is een gewoon mondmasker niet voldoende. In winkels en horecazaken draag je een FFP2 masker. “Maar verder valt het allemaal best mee met de regels,” zegt Isabeau Boonen. “De wedstrijd zelf is ook een Covid Safe Event. Dus als je in orde bent, kan je binnen en vallen de restricties weg.”

Corona is dus een te overkomen hindernis, maar of Rapid Wien te overwinnen valt, is nog niet zeker. “De Europese tegenstanders van Genk zijn niet van het kaliber van de Champions League, dus winnen moet tot de mogelijkheden behoren. Maar als we vanavond niet zouden winnen, gaat de sfeer in de bus wel wat minder zijn vannacht,” vreest Isabeau. "Maar de wedstrijd moet eerst nog gespeeld worden", voegt ze eraan toe. " En daarvoor moeten ook wij ons eerst nog even opwarmen en de kelen smeren", lacht ze. 

(lees verder onder het interview)

De wedstrijd tegen Shaktar Donetsk was een kans om Champions League te spelen", zegt voorzitter Peter Croonen van KRC Genk. "Dat is niet gelukt en we willen in de toekomst zeker nog wel eens tonen dat we ook daar wedstrijden kunnen winnen. Nu starten we dus aan de Europaleague, daar hebben we eerder al hele goede resultaten gehaald. We zitten in een fantastisch mooie poule. We spelen als eerste tegen Rapid Wien, een traditieclub waartegen we zeker kunnen winnen maar ik denk dat beide ploegen heel sterk zullen staan. We willen trouwens elke wedstrijd starten met het idee dat we kunnen winnen. Overwinteren is dus ons eerste doel en daarna zien we wel", besluit Peter Croonen. 

Philippe Crochet

Meest gelezen