James Arthur Photography

Meer duidelijkheid over uitbreiding coronapas in Brussel: maximaal 3 maanden, controles en sancties vanaf half oktober

De Brusselse regering heeft een eerste wettelijke tekst klaar over de uitbreiding van het Covid Safe Ticket in het Brussels Hoofdstelijk Gewest. Vanaf begin oktober zal je die moeten voorleggen in onder meer zorginstellingen, horeca, sportclubs en bij evenementen. Het wordt een uitzonderlijke maatregel, die maximaal drie maanden mag duren. Vanaf half oktober volgen er controles en sancties.

De Brusselse regering heeft een volgende stap gezet in de uitbreiding van het gebruik van het Covid Safe Ticket in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het keurde daarvoor vandaag een eerste wettelijke tekst goed.

Vanaf begin oktober zal je moeten aantonen dat je gevaccineerd bent of negatief getest hebt in zorginstellingen, cafés en restaurants, sport- en fitnesscentra en nachtclubs. Ook bij evenementen en feesten vanaf 50 personen binnen en vanaf 200 personen buiten zal je een coronapas moeten voorleggen.

Bart Verhulst geeft meer uitleg in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Het wordt een uitzonderlijke maatregel, die moet ingaan begin oktober en mag gelden voor een beperkte duur van maximaal drie maanden, afhankelijk van hoe de gezondheidssituatie evolueert. Vanaf halverwege oktober zouden er ook controles en sancties komen.

De tekst van de regering moet wel nog een hele juridische weg afleggen. Hij wordt nu ter advies voorgelegd aan de Raad van State en de Gegevensbeschermingsautoriteit. Als alles goed gaat, kan het Brussels parlement eind september over de maatregel stemmen.

Meest gelezen