VKA

Groep rusthuizen in Genk roept op: "Blijf mondmasker dragen en afstand houden"

Het Zorgbedrijf Ouderenzorg in Genk roept op om toch  mondmaskers te blijven dragen en afstand te houden. Op korte tijd zijn er in twee woonzorgcentra van de groep opnieuw Covid-19 -besmettingen. 

In twee woonzorgcentra van Zorgbedrijf Ouderenzorg zijn er op korte tijd opnieuw Covid-19 -besmettingen. Zo zijn in woonzorgcentrum Toermalien momenteel 6 van de 16 bewoners besmet en ook nog eens 4 medewerkers. En dat ondanks het feit dat alle bewoners en quasi alle personeelsleden ingeënt zijn. 

Een aantal besmette bewoners en medewerkers hebben een hoge virale waarde en zijn extra besmettelijk.

Directeur Jos Aben

Volgens directeur Jos Aben beschermen de vaccins ons tegen ernstige ziekteverschijnselen maar blijven besmettingen wel mogelijk. "We stellen vast dat een aantal besmette bewoners en medewerkers ook een hoge virale waarde hebben en dus extra besmettelijk zijn voor hun omgeving", zegt hij. Vandaar dus ook de oproep om de veiligheidsmaatregelen te blijven opvolgen. "We moeten ons niet te snel gerust voelen met het Covid Safe Certificaat, want het kan een vals gevoel van veiligheid geven", besluit Aben.

Meest gelezen