Minister van Volksgezondheid Speranza.
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Italië verstrengt coronabeleid: iedereen die gaat werken heeft een coronapas nodig

Vanaf 15 oktober zullen alle Italianen op het werk een coronapas moeten kunnen voorleggen. Dat heeft de Italiaanse regering beslist. De verplichting geldt zowel in de openbare sector als in de private sector. 

"Wij breiden de verplichting uit om een "groene pas" te bezitten aan iedereen die werkt, zowel  in de private als in de openbare sector", zegt de minister van Volksgezondheid Roberto Speranza."We doen dat om twee essentiële redenen: alle werkplekken veiliger maken en onze vaccinatiecampagne nog versterken." Alleen gepensioneerden, werklozen of mensen die thuis werken zijn uitgesloten. 

De bedoeling is om de vaccinatiegraad in Italië op te drijven, vooraleer de herfst en de winter beginnen.  Momenteel zijn 75 procent van de volwassen Italianen gevaccineerd. Het gaat om 40,46 miljoen mensen. Alhoewel vaccinatie verplicht is in de zorgsector, zijn er momenteel 728 artsen geschorst omdat ze niet gevaccineerd zijn.

Met deze algemene verplichting om zich te laten vaccineren of een negatieve coronatest voor te leggen, volgt Italië het voorbeeld van twee andere landen. Ook in Slovenië is sinds gisteren een coronapas verplicht om te gaan werken en in Griekenland moeten werknemers die niet gevaccineerd zijn zich wekelijks laten testen, op eigen kosten. 

Meest gelezen