wijndomein Kitsberg

Acht keer goud voor Limburgse wijnen op wedstrijd Beste Belgische Wijnen

Met 8 van de 17 gouden medailles hebben de Limburgse wijndomeinen het weer bijzonder goed gedaan op de jaarlijkse wedstrijd voor de beste Belgische wijnen. Domeinen Kitsberg en Gloire de Duras waren elk goed voor drie keer goud. 

8 gouden medailles, 5 zilveren en 5 bronzen:  dat is dit jaar de oogst van de Limburgse wijndomeinen op de wedstrijd voor de beste Belgische wijnen. 

Wijndomein Kitsberg in Heers haalde drie gouden medailles met twee chardonnay wijnen en een pinot blanc.  Ook drie wijnen van domein Gloire de Duras haalden goud: daar ging het twee keer om een pinot gris en één keer om een riesling.   De gouden medailles van het wijnkasteel Genoels-Elderen  en Wijndomein Aldeneyck waren voor mousserende wijnen. 

Crutzberg uit Voeren viel in de prijzen met twee zilveren medailles en de domeinen Hoenshof uit Borgloon en Schorpion uit Kortessem haalden telkens één bronzen medaille.   Er deden dit jaar 161 wijnen van 42 verschillende domeinen mee aan de wedstrijd.  

 

Meest gelezen