Lommel start met autodelen: "Elke deelauto kan 10 personenwagens vervangen" 

Lommel start met autodelen, de stad stelt daarvoor twee elektrische deelwagens ter beschikking. Lommelaars kunnen ze reserveren wanneer zij hem nodig hebben en betalen enkel voor de tijdsduur en het aantal gereden kilometers.

Het autodelen in Lommel moet een groen en goedkoop alternatief worden voor privéwagens. Schepen van mobiliteit Sophie Loots (CD&V): “De elektrische deelwagens hebben heel wat voordelen: ze verminderen de impact op het milieu, omdat elke deelwagen tot 10 personenwagens kan vervangen. Bovendien is een auto delen goedkoop voor de gebruikers." Zo moeten gebruikers geen wagen aankopen en onderhouden. En ook de verzekering, belastingen en brandstofkosten vallen weg.

De wagens verminderen de impact op het milieu en het is goedkoper voor de gebruikers.

Schepen Sophie Loots

De stad stelt twee 100% elektrische wagens (Renault ZOE’s) ter beschikking. De wagens staan op de parking van het stadhuis aan de Klachtloopstraat. Ze reserveren en ontgrendelen gebeurt via een app. 

Meest gelezen