Madam Bakster

Madam Bakster lanceert na jaar van tegenslagen "Pepwalk", een wandeling rond veerkracht

Laura Verhulst uit Gent, bekend als Madam Bakster, heeft de "Pepwalk" gelanceerd. Dat is een interactieve wandeling van 6 kilometer, die je via je smartphone kan downloaden en waarbij je aan de slag gaat met het thema veerkracht. Laura kwam op het idee omdat ze er zelf een moeilijk jaar op heeft zitten: eerst proberen overeind blijven met covid, en dan ook nog eens knokken tegen de maagkanker die haar partner Kobe Jacxsens velde. Willens nillens is het koppel het afgelopen jaar expert geworden in het trainen van hun veerkracht en die ervaring delen ze nu. 

Laura en Kobe waren al een hele tijd heel actief op sociale media en ze zijn al van bij het begin van Kobe's ziekte heel open geweest. Kobe is zelfs gestart met een YouTube kanaal over maagkanker. Laura: "Er is wel nog altijd een soort taboe rond ziekte en zeker rond kanker, heel veel onwetendheid ook, dus ik vind het wel belangrijk om mijn platform te gebruiken om daar wat context rond te bieden. We willen ook delen hoe we daarmee omgaan."

We willen dat slecht lotje dat we getrokken hebben boetseren tot iets dat werkbaar is voor ons

Laura Verhulst - Madam Bakster

In moeilijke omstandigheden heeft een mens heel wat veerkracht nodig. Dat lost de problemen niet op, maar het maakt ze wel draaglijker. Ook Laura en Kobe hebben dat ondervonden. "Tussen de doktersafspraken door en de grote miserie voelen we ook wel de nood om wat er op ons pad gekomen is, dat slecht lotje dat we getrokken hebben, om dat te boetseren tot iets dat werkbaar is voor ons." 

"En zo zijn we beginnen nadenken of we niets konden doen rond veerkracht", gaat Laura verder. "We zijn het voorbije jaar enorm op de proef gesteld. En niet alleen wij, maar heel veel mensen zijn op de proef gesteld. Corona is een serieuze klap geweest voor heel veel mensen en een zoektocht naar die veerkracht. En dat was een beetje ons uitgangspunt: iets in de wereld brengen dat ons persoonlijk verhaal situeert, maar ook voor heel veel mensen handvaten biedt na een moeilijk jaar. En zo is onze Pepwalk er gekomen."

Lees verder onder de foto

Laura Verhulst en Kobe Jacxsens
EMILIE BONJE

Pepwalk: wandelen om veerkracht op te doen

De Pepwalk is een beleveniswandeling die je aflegt met behulp van je smartphone. Start- en eindpunt is het Albertpark aan het Zuid in Gent en de wandeling neemt je mee door hartje Gent. Laura: "Het is een beleveniswandeling waarbij je als wandelaar wordt uitgedaagd om na te denken over alles wat veerkracht is. Ik ben er ook van overtuigd dat je veerkracht kan trainen."

Je wordt als wandelaar van stop tot stop begeleid en bij elke stop is er een ludieke opdracht of een weetje of iets dat je moet doen in je bubbel. "Want het is leuker om het met verschillende mensen of familie te doen. En zo ben je op het einde van de wandeling een beetje veerkrachtiger dan ervoor", verduidelijkt Laura.

Het is leuker om het met verschillende mensen of familie te doen

Laura Verhulst - Madam Bakster

Om de Pepwalk te kunnen doen, moet je naar de website van Madam Bakster surfen en tickets kopen. "Die komen meteen in je inbox terecht en op het ticket staat een link. Die moet je openen en dan begeleidt je smartphone je door de wandeling heen. De wandeling is zo'n 6 kilometer lang, 8.500 stappen op je stappenteller, en het duurt 2 à 3 uur. Eigenlijk ideaal als weekendactiviteit", besluit Laura. 

Meest gelezen