2019 Invision

Minister van Gezondheid reageert op vaccintweet van Nicki Minaj: "Geen bijwerkingen van impotentie gerapporteerd"

"Er is geen wetenschappelijk bewijs gevonden dat een vaccin tegen COVID-19 impotentie veroorzaakt. We hebben zelfs tijd verloren met dit te onderzoeken", zegt de minister van Gezondheid van Trinidad en Tobago op een persconferentie. Hij reageert op wereldster Nicki Minaj die tweette dat een vriend van haar neef met erectieproblemen kampte na vaccinatie. 

Minaj tweette maandag dat haar neef uit Trinidad past voor een coronavaccin, nadat een vriend impotent was geraakt. "Zijn teelballen raakten opgezwollen. Hij stond op trouwen en nu heeft zijn vriendin hun huwelijk afgeblazen." Minaj wees erop dat je je bij een beslissing comfortabel hoort te voelen, en je je niet gedwongen hoort te voelen.  

Lees de exacte tweet hier:

Eerder die dag bleek Minaj ook al via een tweet te laten weten dat ze niet op het bekende en druk bijgewoonde Met Gala zou verschijnen. "Ze willen dat je gevaccineerd bent voor Met. Als ik me laat vaccineren, zal het niet voor Met zijn. Ik doe het als ik voel dat ik me voldoende heb geïnformeerd." Ze roept vervolgens op om voorzichtig te zijn en (bepaalde) mondmaskers te dragen.

De rapper werd met haar tweets meteen een van de gespreks­onderwerpen en haalde kranten en nieuwssites. In Trinidad en Tobago, in de Caraïben, werd prompt een onderzoek gestart en blijkt dat bij nog geen enkele patiënt gelijkaardige bijwerkingen - impotentie - werden gerapporteerd. "Hier niet en voor zover we weten ook niet in de rest van de wereld", aldus de minister van Gezondheid.

De Amerikaanse viroloog Anthony Fauci vindt dat Minaj foute informatie verspreidt onder haar 22,7 miljoen volgers op Twitter. "Ze zou beter eens twee keer nadenken", zei Fauci tegen zender CNN.

Ik ben er zeker van dat ik zal gevaccineerd raken, want ik moet op tournee
Nicki Minaj

Minaj stelt dat haar tweets verkeerd zijn geïnterpreteerd en de focus elders zou moeten liggen. Voor haar primeert het aspect van vrije keuze, dat laat ze in enkele nieuwe tweets doorsijpelen. "Ik heb nooit gezegd dat ik me om deze reden niét laat vaccineren", schrijft ze over de hele heisa die onstaan is met het impotentieverhaal. Meer nog: Minaj zal zich wel laten vaccineren als ze op tournee gaat.

Meest gelezen