Nog altijd vrijwilligers te kort voor WK tijdrijden

Drie dagen voor de start van het WK tijdrijden tussen Knokke-Heist en Brugge komt de organisatie nog altijd een paar tientallen vrijwilligers te kort. Het gaat onder meer over mensen die het parcours helpen aankleden, stewards voor parkings en mensen die afval willen helpen opruimen.

Het wereldkampioenschap wielrennen wordt georganiseerd in Vlaanderen en start zaterdag. Voor de tijdritten is dat een traject tussen Knokke-Heist en Brugge, voor de wegritten tussen Antwerpen en Leuven. Daarvoor schreven zich al 4.000 mensen in als vrijwilliger. "Je hebt helaas altijd mensen die afhaken", zegt organisator Christope Impens. "Plots kunnen mensen zich niet meer vrijmaken of zeggen ze dat een bepaalde taak hen niet ligt. Het is niet abnormaal dat mensen afvallen eens je ze begint in te plannen en te briefen."

Plots kunnen sommige vrijwilligers zich niet meer vrijmaken of zeggen ze dat een bepaalde taak hen niet ligt

Organisator Christophe Impens

Een groot drama is het tekort niet. "Het gaat voor verschillende plaatsen telkens maar over een paar mensen. Vinden we die niet, dan herschikken we onze planning en zullen we het met minder mensen doen. Het zou gewoon comfortabeler werken zijn, mochten we nog enkele helpende handen vinden", besluit Impens.

Wie interesse heeft, kan zich nog altijd aanmelden via team@flanders2021.com.

flanders2021

Meest gelezen