Ook rechters met openbaar vervoer naar Leuven

Vanaf de week van het WK wielrennen en zeker vanaf donderdag 23 september is het gerechtsgebouw in Leuven niet te bereiken met de auto. Alle rechtszaken vinden wel plaats, iedereen moet met het openbaar vervoer, met de fiets of te voet naar Leuven komen, ook het gerechtspersoneel. Uitzonderlijk is uitstel mogelijk.

Het gerecht werkt gewoon door in Leuven tijdens het WK. Donderdag 23 en vrijdag 24 september is het onmogelijk om met de wagen tot aan het gerechtsgebouw in het centrum van Leuven te geraken. 

Persrechter Annemie van Roy roept alle partijen op om met trein, bus, fiets of te voet naar het gerechtsgebouw te komen. "Wie uitstel vraagt omdat hij of zij er echt niet geraakt, kan dat krijgen. Maar we werken gewoon door, veel mensen wachten op hun rechtszaak. De maatregelen gelden trouwens ook voor alle rechters, griffie- en gerechtspersoneel."

Meest gelezen