© VRT - Bart Musschoot

Sportjournalist Eddy Demarez krijgt sanctie van VRT-directie na uitspraken over Belgian Cats

De directie van de VRT legt sportjournalist Eddy Demarez een sanctie op, na ongepaste uitspraken over de Belgian Cats, de Belgische basketbalvrouwen. Dat meldt de VRT. Er komt ook een traject voor de hele sportredactie. 

Bij de uitzending van de huldiging van de teruggekeerde olympische medaillewinnaars,  via het Facebook Live-kanaal van Sporza, deed Eddy Demarez via het nog openstaand videokanaal een aantal ongepaste uitlatingen over de geaardheid, het uiterlijk of de naam van speelsters van de Belgian Cats.

De directie had eerder al gesteld dat de uitspraken van Demarez niet door de beugel konden en heeft nu een sanctie opgelegd. "Momenteel staat Eddy Demarez nog op non-actief. Ondertussen is er een advies van de integriteitscommissie. Deze stelt vast dat er een zware inbreuk is geweest op de integriteitscode. De directie heeft daarna beslist om zowel Eddy als de andere betrokken medewerker een sanctie op te leggen. Over de inhoud daarvan wordt niet ingegaan, om privacyredenen."

"Daarnaast, en belangrijker, zetten we vooral in op remediëring van de betrokken medewerkers. Bovendien komt er ook een traject over inclusie en integriteit voor de hele sportredactie. VRT laat zich hierin ook adviseren door externe organisaties en is ook in gesprek met de Belgian Cats" aldus de directie in  een persmededeling. 

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen