Staking in Texaco-tankstations van 's Gravenwezel en Brasschaat: "De werkdruk is immens hoog"

In de Texaco-tankstations van 's Gravenwezel en Brasschaat heeft het personeel sinds 6 uur vanmorgen het werk neergelegd. De werknemers zijn er niet tevreden over hun werkomstandigheden. "Er zijn tankstations die 24 uur op 24 geopend zijn met een minimale bezetting. De shiften zijn erg zwaar en er wordt geen bijkomend volk aangenomen", zegt Kevin Kiggen van ACV vakbond. 

Door de staking zijn de winkels in de tankstations van Brasschaat en 's Gravenwezel, bij Schilde, nog zeker tot in de loop van de namiddag gesloten. In Brasschaat heeft het personeel ook de tankzone afgezet, zodat er niet getankt kan worden. "We willen de klanten laten zien dat er een conflict is met de werkgever", vertelt ACV vakbondsman Kevin Kiggen. 

"De werkdruk is immens hoog en er werken maar twee personen per dag. Daardoor vallen de mensen vaak in ziekte", gaat hij verder. Het personeel van de Texaco tankstations heeft in het begin van de coronaperiode ook lang moeten wachten op plexischermen en er waren lange tijd geen mondmaskers beschikbaar.

"Het ongenoegen is dus bij iedereen vrij groot. Alle medewerkers doen dan ook mee aan de staking, niet alleen de leden die aangesloten zijn bij de vakbond", besluit Kiggen. 

Meest gelezen