AFP or licensors

Testament van Britse prins Philip blijft geheim

Het testament van de Britse prins Philip blijft geheim. Dat heeft het Britse Hooggerechtshof donderdag beslist. Volgens Britse media wil het hof daarmee de "waardigheid" van zijn echtgenote koningin Elizabeth waarborgen.

Normaal gesproken worden testamenten openbaar gemaakt, maar in dit speciale geval heeft de rechter besloten om de laatste wensen van Philip voorlopig geheim te houden. Het testament blijft nog negentig jaar verzegeld en mag ook daarna alleen in besloten kring worden geopend.

"Ik heb, vanwege de grondwettelijke positie van de vorstin, ervoor gekozen een speciale procedure te volgen met betrekking tot de koninklijke testamenten", aldus de voorzittend rechter van het Britse Hooggerechtshof, die duidelijk maakte zelf niets gezien te hebben van de inhoud van het testament.

Prins Philip overleed in april dit jaar. Hij was 99.

Meest gelezen