Pexels

Viaduct op A12 in Wilrijk krijgt klimplanten langs zijkanten: "Mooi en goed voor de luchtkwaliteit"

Vandaag starten de werken aan het viaduct op de A12 in Wilrijk om planten langs de zijkanten te hangen. Er komen roosters aan de buitenwand van het viaduct waarop klimplanten zullen groeien. "Zo'n groene wand kan tot 95 gram fijnstof uit de lucht halen, dus het heeft een goed effect op de luchtkwaliteit", zegt districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA). 

Het viaduct op de A12 in Wilrijk zal er over enkele weken een pak groener uitzien. Vandaag brengt de stad Antwerpen er metalen roosters aan op de zijkanten van de hellingen, waarlangs klimplanten omhoog kunnen groeien. De stad haalde het idee van gelijkaardige "hanging gardens" aan autostrades en viaducten in het buitenland. 

"De groene wand zal niet alleen visueel veel mooier zijn, maar het heeft ook een goed effect op de luchtkwaliteit. De klimplanten kunnen tot 95 gram fijnstof uit de lucht halen. Elk beetje dat de lokale luchtkwaliteit kan verbeteren, kunnen we dan alleen maar toejuichen", zegt districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA). 

Voorlopig zullen enkel de hellende stukken van het viaduct een groene wand krijgen. De werken zullen een 6-tal weken duren en het viaduct blijft al die tijd open voor het verkeer. Het verkeer over de zijrijbaan zal wel gedeeltelijk over één rijstrook lopen. Het blijft mogelijk om te parkeren onder de brug. 

Meest gelezen