KVV Zelzate

Voetballertjes van KVV Zelzate krijgen ook judo- en dansles

Voetbalclub KVV Zelzate werkt samen met de lokale judoclub en dansschool Dancepointe om de jonge voetballers ook dans -en judolessen te geven. Doel is om er complete sporters van de te maken. Jeugdcoördinator Ian De Maesschalk: "We willen onze jongens en meisjes ook helpen bij het vinden van hun talent." Daarom wordt vooral gemikt op de jongeren tussen 10 en 13 jaar.

"Het plan is dat onze spelers van U10 tot U13 één keer per maand kunnen proeven van een andere sport", vertelt Ian De Maesschalk. De voetbalclub had daarvoor een oproep gelanceerd bij de sportclubs van Zelzate en zijn zo bij de judo- en dansvereniging uitgekomen waar de voetballertjes 1 keer per maand van een training kunnen gaan proeven.

We willen vooral streven naar completere sporters", verduidelijkt Ian De Maesschalk, "en we willen die jongeren ook de kans geven misschien een nieuw talent te ontdekken." Er zijn bij die andere sporten ook wel technieken of vaardigheden die van pas komen in het voetbal. "Het is een uitgelezen kans om te werken rond bijvoorbeeld valtechnieken in judo of de juiste balans en ritme in dans te vinden."

Weg met de stereotiepen

"Voetbal is heel eenzijdig en met deze sporten geven we de spelers de kans nieuwe talenten te ontdekken. Ze kunnen zo ook hun lichaam verder ontwikkelen dan dat ze dat op het voetbalveld alleen zouden doen." Het is KVV Zelzate ook wel om het doorbreken van stereotiepen  te doen. " We hebben net een heel leuke damesploeg op KVV en we willen toch ook tonen dat voetbal niet alleen voor jongens is, maar ook voor meisjes. En de dansschool wou dan weer aantonen dat dansen ook iets voor jongens kan zijn."

In het begin zag ik wel wat vraagteken bij de spelers, maar ook bij de trainers. Maar er is nu al 1 les doorgegaan bij Dancepointe en ik heb alleen nog maar postieve reacties gekregen van zowel spelers als trainers als vanuit Dancepointe zelf. Volgende week is de eerste les judo, dus het is wel spannend om te kijken wat dat gaat geven."

Meest gelezen