Videospeler inladen...

PODCAST - Hoe heeft 9/11 het leven van Belgische moslims veranderd? Deze maand in Vranckx & Byloo

Rudi Vranckx en Vincent Byloo zijn terug voor een nieuw seizoen van hun podcast. Deze maand vragen ze zich af wat 20 jaar 'war on terror' ons eigenlijk heeft opgebracht.

Twintig jaar geleden joegen de aanslagen van 11 september een schokgolf door de wereld. Voor veel Belgische jongeren, zeker die met een moslimachtergrond, veranderde ook hun dagelijkse leven. Plots bekeek hun omgeving hen met andere ogen. Antwerpenaar Mohamed Ouaamari, auteur van "Groetjes uit Vlaanderen",  houdt een pleidooi voor toenadering, en (hoe cliché het ook klinkt): thee drinken met de buren.

Bekijk deze aflevering van Vranckx & Byloo hieronder en lees verder onder de video.

Videospeler inladen...

De Verenigde Staten antwoordden op die aanslagen met een oorlog tegen terreur die hen naar Irak en Afghanistan bracht. Twintig jaar later vragen Rudi en Vincent zich samen met professor Rik Coolsaet af wat die oorlogen ons nu eigenlijk hebben opgebracht, en wat er is overgebleven van het imago van de VS.

De nieuwe aflevering van Vranckx & Byloo is nu beschikbaar op alle podcastkanalen. Praat mee over de podcast in de Facebookgroep Vranckx & Byloo of stuur jouw "message to Rudi" in via vb@vrt.be.

Meest gelezen