Foto: Radio 2

WK wielrennen neemt Leuven over: aankomstzone op Leuvense ring vanaf vandaag afgesloten

In Leuven kan je er niet meer naast kijken: het WK wielrennen. Vanaf volgende week vrijdag komen de wegritten hier aan. Om alles tijdig klaar te krijgen, is vandaag de opbouw van de aankomstzone van start gegaan. Daardoor is de Leuvense ring vanaf vandaag tot de dinsdag na het WK gedeeltelijk afgesloten. 

De organisatie van het WK wielrennen is een nooit geziene operatie in Leuven. De opbouw van het VIP-dorp vlak bij de aankomstzone was enkele dagen geleden al gestart. Sinds vandaag wordt de aankomstzone ingericht met hekken en natuurlijk de triomfboog. Daardoor is het verkeer onderbroken op de Geldenaaksevest tussen de Parkpoort en de Kerkhofdreef. Het gaat enkel om de buitenring, fietsers en voetgangers kunnen er wel nog passeren. Heel wat automobilisten waren  vanmorgen nog niet op de hoogte dus stond er een lange file op de ring. 

Foto: Radio 2

Ook in de Binnenstad wordt er vanaf vandaag hard gewerkt vertelt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V): "Op het Ladeuzeplein wordt vanaf vandaag hard gewerkt aan de opbouw van de ceremoniezone. Op deze plaats zullen de winnaars van de wedstrijden gehuldigd worden voor het grote publiek." Ook het nabijgelegen Herbert Hooverplein wordt vanaf vandaag ingenomen door het WK. 

Binnenstad vanaf volgende week moeilijk bereikbaar

Volgende week maandag schakelt de voorbereiding dan nog een versnelling hoger. Op heel wat plaatsen zal je dan niet meer kunnen parkeren. "Vanaf maandag worden de straten in de binnenstad met hekken afgelijnd, dat is nodig want de renners zullen hier in volle snelheid voorbij komen", zegt Geleyns.  

Van maandag tot woensdag zal het dus al moeilijker zijn om de binnenstad te bereiken, maar het zal op de meeste plaatsen nog gaan. Donderdag wordt het parcours verkend door de renners en vanaf dan wordt het hele parcours afgesloten van ’s morgens tot ’s avonds. Dat is ook zo op vrijdag, zaterdag en zondag. In de binnenstad zijn er een 8-tal oversteekplaatsen voor voetgangers, tijdens de wedstrijden zelf. Alle informatie over het WK wielrennen en de mogelijke hinder vind je op de website van de stad Leuven

Leuven wordt de komende dagen een omheinde stad
Foto: Radio 2
Het gigantische VIP-dorp aan de aankomstzone is in volle opbouw.
Foto: Radio 2

Meest gelezen