© courtesy

‘Iet me wiel’: “Een voorstelling met allemaal wielergekken”

De Leuvense zanger Lennaert Maes, van Lenny & de Wespen, warmt Leuven vandaag en morgen op voor het WK Wielrennen met de voorstelling ‘Iet me wiel’. Verschillende grote namen uit de muziek- en wielerwereld vergezellen hem in cultuurcentrum 30CC.

De stadsschouwburg van Leuven wordt vanavond en morgenavond muzikaal opgewarmd voor het WK Wielrennen van volgende week. Zanger Lennaert Maes nodigt allemaal namen uit de muziek- en wielerwereld uit voor de voorstelling ‘Iet me wiel’. 

Go, Jasper, go!

“De mama van Jasper Stuyven komt ook langs”, zegt Lennaert. “Ik woon toevallig in dezelfde straat als waar Jasper is opgegroeid. En alle Leuvenaars hopen stiekem dat Jasper gaat winnen in de plaats van Wout van Aert.” Naast de mama van Jasper komt ook Tijs Vanneste, gekend van ‘De Kemping’ op Eén, langs. Vergezeld door wielerfanaten Rick de Leeuw, Klaas Delrue (Yevgueni), Little Kim en stadssopraan Noémie Schellens. 

De avonden worden aan elkaar gepraat door Leuvens radio-icoon en wielertoerist Jan Hautekiet. Hij praat met man-op-de-moto Carl Berteele en met Stijn Devolder, die op het Leuvens stadsparcours eerder al Belgisch kampioen werd. Vanavond sluit DAAN de avond af. Morgen is de eer weggelegd voor niemand minder dan Raymond van het Groenewoud.

Meest gelezen