Amper nog hotelkamers vrij in Leuven tijdens WK: "Wie nu nog boekt, betaalt hogere prijs"

Het Wereldkampioenschap Wielrennen in Leuven leidt tot een stormloop op hotelboekingen. Geen enkele kamer lijkt nog vrij te zijn. Wie toch nog een hotelkamer wil boeken, zal daarvoor een hogere prijs betalen.

"In ons hotel zijn er nog enkele kamers vrij" vertelt Heidi Jeuris van het Park-Inn hotel in Kessel-Lo. "Vooral vanaf donderdag tot zondag is ons hotel zo goed als volgeboekt, net zoals bij de andere hotels. In de aanloop naar het WK is het rustiger, er zijn zeker nog genoeg kamers vrij. En daar zie je dan weer dat corona toch nog een rol blijft spelen, want normaal hebben we nu een hoge bezettingsgraad. Maar door het WK staat Leuven meer en meer in de schijnwerpers, waardoor we op termijn daar zeker een positieve impact van zullen zien." 

Geen woekerprijzen, maar prijzen op basis van vraag en aanbod

Kevin Van der Auwera, voorzitter HoReCa Leuven

Wie toch nog een kamer zoekt, voor volgend weekend in het centrum van Leuven,  betaalt voor twee personen, twee nachten al snel tussen de 450 en 800 euro. Volgens HoReCa Leuven normale prijzen tijdens een groot evenement. "Dit zijn helemaal geen woekerprijzen, dat is gewoon vraag een aanbod", zegt voorzitter Kevin Van der Auwera. "Het WK staat al jaren gepland in Leuven, heel wat kamers zijn al ingenomen, dus wie nog last minute wil boeken zal daarvoor een hogere prijs betalen."

Meest gelezen