radio 2

AZ Klina in Brasschaat opent dagcentrum voor psychiatrische patiënten

Het AZ Klina in Brasschaat heeft vandaag een nieuw dagcentrum geopend voor mensen met angst- en stemmingsstoornissen en een afhankelijkheidsproblematiek. Het ziekenhuis heeft al een grote afdeling voor psychiatrische patiënten die er ook overnachten. Het vandaag in gebruik genomen centrum behandelt de patiënten overdag, 's avonds gaan ze naar huis.

"Er was een grote nood aan een dagcentrum voor psychiatrische patiënten in onze regio. Met het dagcentrum kunnen we ook een brug slaan tussen de patiënten die hier overnachten en de patiënten die 's avonds naar huis gaan", zegt psychiater en medisch diensthoofd van de afdeling psychiatrie in AZ Klina, Marjolijn Bergoets.

Mensen met angst- en stemmingsstoornissen kunnen drie dagen per week naar het dagcentrum komen. De patiënten die afhankelijk zijn van medicatie, alcohol of cannabis krijgen twee dagen per week therapie, telkens van 9 uur tot 16 uur.

Een volledig traject duurt zes weken. Mensen worden doorverwezen door hun huisarts, psycholoog of psychiater. Zelf doen we ook nog een intake gesprek vooraleer we mensen aannemen om na te gaan of hun verwachtingen en doelen overeenkomen met wat wij kunnen realiseren.

Na zes weken wordt bekeken welke nazorg er nog nodig is. De patiënten worden indien nodig, doorverwezen naar een ambulante psycholoog, psychiater of een CGG in de regio.

Meest gelezen