Coach KRC Genk laat sommige spelers rusten voor derby van zondag: "Dit houden we anders niet vol"

KRC Genk won gisteren zijn eerste poulematch in de Europaleague. Het werd 0-1 in en tegen Rapid Wien, dankzij een doelpunt van Onuachu in de slotminuut. Maar veel rust kent Genk niet, want zondag moet het alweer aan de bak in de derby tegen STVV en ook daarna volgen de wedstrijden elkaar snel op. 

"Ik zal moeten roteren zondag voor de derby", zegt coach John van den Brom van Racing Genk. "De wedstrijd van gisteren tegen Rapid Wien was zwaar, vertelden de jongens. Het was warm en het veld was moeilijk te bespelen. Ik ga daarom zondag dus zeker roteren want volgende week woensdag wacht alweer de wedstrijd tegen Antwerp. Ik heb een hele goede kern, dus mogen ook de andere jongens een keer tonen wat ze kunnen."

We weten wat de derby voor de supporters en voor de club betekent

John van den Brom, trainer KRC Genk

"De voorbereiding op de derby is niet anders dan de voorbereiding op een andere wedstrijd", gaat Van den Brom verder. "We weten wat de derby voor de club en de supporters betekent. Ik ben nog niet zo lang hier en ik weet dat zelfs. Dat hebben ze ons vorig jaar al bijgebracht. Maar ik ga niets veranderen aan de voorbereiding. Daar hou ik niet zo van. Ik ben meer van vastigheid in dezelfde dingen te doen. Als je als groep andere dingen gaat proberen, net omdat het een derby is, dan gaat het mis", denk ik. "We moeten zondag vooral met een frisse ploeg aan de aftrap komen."

We hebben een oproep gedaan aan de Genk-supporters die meegaan, om vuurwerk thuis te laten

Erik Gerits, algemeen directeur KRC Genk

"Aanvankelijk mochten maar 600 Genk-supporters mee naar Stayen", vertelt Erik Gerits, CEO van KRC Genk. "We hebben er uiteindelijk 750 van kunnen maken. Die mogen alleen maar plaatsnemen op de zitplaatsen in het bezoekersvak en niet in het staangedeelte. We hebben ze ook gevraagd om geen vuurwerk mee te nemen want schade aan het veld moet door Genk betaald worden. Echte sfeermakers onder de supporters zullen we aan de zijkant van de bezoekerstribune laten plaatsnemen, zodat alle supporters optimaal van de wedstrijd kunnen genieten", besluit Gerits.

Meest gelezen