"Ik heb al zoveel geld verdiend dat, mocht ik het willen, ik morgen met pensioen kan gaan"

Ruig bekkend in het Amerikaanse praatprogramma "Dr. Phil" veroverde de 13-jarige Danielle Bregoli 5 jaar geleden in een mum van tijd het internet. Haar ronduit respectloze houding tegenover de gastheer, haar aanwezige moeder en het publiek, dat ze uitdaagde met het intussen alom bekende "Cash me outside, how bow dah?", waarmee ze buiten de studio met dat publiek wilde afrekenen, leverde haar haar '15 minutes of fame' op. Of althans, dat dacht men toen. Maar Bregoli, die tegenwoordig door het leven gaat als rapster Bhad Bhabie, zou zich intussen multimiljonaire mogen noemen. "Er zijn nu zelfs veel mensen die zeggen: "Ik vind haar wel tof. Er is absoluut niets mis met haar!" Zij beseffen dat ik niet langer dat vervelende jochie van toen ben", aldus Bregoli nu.

Omdat haar moeder geen weg meer wist met het onhandelbare gedrag van haar dochter - Bregoli stal al vanaf haar 12e auto’s ("Ik kon toen al perfect autorijden"), verkocht de medicijnen van haar moeder en bedreigde toevallige voorbijgangers met messen -, wendde ze zich midden september 2016 tot de in de VS enorm populaire tv-personaliteit Dr. Phil. Maar de jonge Bregoli liet zich niet doen, inclusief haar dreigende "Cash me outside, how bow dah?" (in video vanaf 3:25):

Maar wie had gedacht dat Bregoli het zou laten bij deze korte opstoot van bekendheid - haar uitspraak groeide uit tot een 'meme', die zelfs genomineerd werd voor een MTV Movie Award in de categorie "Trending" - kwam uiteindelijk bedrogen uit.

Danielle Bregoli/Bhad Bhabie: "Ik wil niet de rest van mijn leven doorgaan als ‘die meme’, als degene die dat ene zinnetje ooit gezegd heeft. Ik ben meer dan dat, zelfs toen ik die zin uitgesproken heb. Meer dus dan dat kleine meisje dat wat rotzooi in een praatprogramma uitgebazuind heeft. Men moet gewoon beseffen dat ik dat moment vastgepakt heb en het daarna zoveel mogelijk in mijn voordeel gebruikt heb. Voor mij zijn die zogenaamde '15 minutes of fame' uitgegroeid tot iets veel groters. Namelijk heel veel geld en gigantische verkoopcijfers voor mijn muziek.” (Rain Magazine, augustus 2021)

Zo werd Bregoli in 2017 de jongste vrouwelijke rapper ooit die met haar debuutsingle "These Heaux" in de Billboard Top 100 binnenkwam. Dat leidde tot ‘een lucratieve deal’ met platenlabel Atlantic Records, wat haar nog verschillende opeenvolgende hit(je)s in die Amerikaanse Top 100 opleverde. Ook in Canada wist ze in de hitparade te scoren. Met hiphopster Asian Doll trok ze daarna op tournee.

Haar realityshow op Snapchat, "Bringing up Bhabie", kreeg door het grote succes al snel een 2e seizoen. Intussen werkte ze samen met hiphoppers en rappers van diverse pluimage. In 2018 leverde het succes haar een nominatie voor beste vrouwelijke rapper op op de Billboard Music Awards, maar het was Cardi B die met de prijs ging lopen.

Ook zou ze goed bevriend zijn met de immens populaire singer-songwriter Billie Eilish, al zou een muzikale samenwerking voorlopig niet tot de mogelijkheden behoren "omdat Billie’s management niet wil dat ze met mij geassocieerd wordt. Voor hen ben ik een soort duivels kind".

Maar nog opvallender, in april wist ze in amper 6 uur tijd één miljoen dollar te verdienen met een eigen OnlyFans-account (op het OnlyFans-platform kunnen gebruikers tegen betaling filmpjes en foto’s aanbieden aan hun volgers, red). Ze was toen net 18 geworden. Volgens een woordvoerder van OnlyFans was het een record voor dit onlineplatform. Ze wist intussen dat succes op OnlyFans te bestendigen.

Op YouTube heeft Bhad Bhabie meer dan 7,5 miljoen abonnees, op Twitter wordt ze gevolgd door ruim 600.000 fans, op Facebook heeft ze ruim 2,2 miljoen volgers en op Instagram boeit ze bijna 17 miljoen mensen. Allemaal ideaal voor gigantische reclameopbrengsten, door onder meer 'product placement', al dan niet van eigen schoonheidsproducten. En dus zou Bregoli zich intussen multimiljonaire mogen noemen. 

Nee, ik ben geen rolmodel. Ik maak het soms veel te bont

Danielle Bregoli/Bhad Bhabie: "Iedereen denkt dat ik er een boeltje van zal maken, met al dat geld dat ik op mijn 18e heb. Maar mijn manager spreekt dat intussen tegen. In ieder geval verdien ik momenteel zovéél geld dat ik morgen al met pensioen zou kunnen gaan. Mocht ik dat willen natuurlijk." (Variety, augustus 2021)

"Ik ben zo trots op de vrijheid die ik nu heb. Ik ben pas 18 en heb me zopas een huis kunnen kopen. Ik mag wel zeggen dat ik het gemaakt heb, op mijn manier weliswaar." (Rain Magazine, augustus 2021)

"Ik doe alleen maar waarin ik zelf zin heb. En dat werkt soms. Of beter gezegd, dat werkt meestal!" (Out Now Magazine, augustus 2021)

"Ik kan alleen maar besluiten dat mijn aanwezigheid in het programma van Dr. Phil mijn muziekcarrière alleen maar vooruitgeholpen heeft. Ik denk dat er van een muziekcarrière anders geen sprake zou zijn geweest. Dan zou ik nog thuis zitten. Kabaal maken wellicht." (Billboard, december 2017)

"Nee, ik ben geen rolmodel. Ik maak het soms veel te bont en voel dan ook niet dat ik een voorbeeld voor andere jonge meisjes moet zijn. Het enige positieve dat ik hen wil bijbrengen is dat ze hun leven moeten leiden zoals ze zelf willen en dat ze hun mening waar dan ook mogen laten horen. Maar nee, ik word niet betaald om een rolmodel te zijn. Ik word nu betaald om muziek te maken." (Rain Magazine)

"In plaats van de rest van mijn leven uitgelachen te worden, heb ik die grap kunnen omvormen tot een succes. Men mag daarvoor naar mij opkijken, maar eigenlijk interesseert me dat geen reet." (Variety)

En of het met Dr. Phil nog ooit goed komt? In een videoboodschap in maart rekende ze alsnog af met hem, "van wie toch verondersteld wordt dat hij een therapeut is" en  beweerde ze dat "een aantal van haar uitspraken in de betreffende uitzending op zo’n manier gemonteerd waren, terwijl ze die zo helemaal niet bedoeld had". Ze klaagde ook het gebrek aan respect door de dokter aan ("I’m still a human being"). Graag had ze verontschuldigingen van hem gekregen, omdat de begeleiding die hij voorstelde na de uitzending in september 2016, opvang in een zogenaamde 'Turn-About Ranch' voor tieners met problemen, haar nog dieper in de put geduwd had. Conclusie van Bregoli: "I'm not done with you, Phillip."

Meest gelezen