Nicolas Maeterlinck

Veroordeelde Oost-Vlaamse procureur Johan Sabbe heeft pensioen aangevraagd

De veroordeelde Oost-Vlaamse procureur Johan Sabbe heeft zijn pensioen aangevraagd. Dat schrijft De Standaard. Sabbe werd in juni veroordeeld tot 4 maanden cel met uitstel voor aanranding en ongewenst seksueel gedrag. 

In de zomer van 2020 had de persoonlijke vrouwelijke chauffeur van procureur des Konings Johan Sabbe (61) een klacht ingediend tegen hem. Ze verklaarde dat ze ongewenste berichten had gekregen van hem, en dat hij haar in december 2018 ook betast had in zijn dienstwagen.

Het kwam tot een rechtszaak en het Hof van Beroep - bevoegd omdat het om een magistraat gaat - veroordeelde Sabbe in juni tot 4 maanden cel met uitstel, voor aanranding en ongewenst seksueel gedrag.

Sabbe blijft de feiten stellig ontkennen. Hij zegt dat hij verliefd was op de vrouw en dat zij nooit neen zei. Hij tekende cassatieberoep aan tegen de uitspraak. De zaak wordt volgende maand behandeld.

De rechtbank verbood Sabbe niet om nog magistraat te zijn. Hij was wel al geschorst sinds zijn chauffeur klacht indiende. Maar toch vroeg Sabbe nu dus zijn pensioen aan. Dat zal vanaf maart volgend jaar starten.

Sabbe legde zeven jaar geleden de eed af in het hof van beroep in Gent als het nieuwe hoofd van het Oost-Vlaamse parket. In zijn functie had hij 330 werknemers onder zich. 

Meest gelezen