Gezocht: deelnemers voor Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen

Op zaterdag 18 september wordt de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen gereden. Normaal gezien vindt 'We ride Flanders' de dag voor de Ronde van Vlaanderen voor profs plaats, maar door corona is de datum met bijna een half jaar uitgesteld. Gewoonlijk is er een stormloop voor de plaatsen, maar voor deze editie zijn nog maar 6.000 van de 16.000 plaatsen ingevuld. 

We Ride Flanders, of de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen wordt normaal gezien gereden de dag vóór de Ronde van Vlaanderen voor profs, maar door corona is de Ronde verschoven naar morgen, zaterdag 18 september. Gewoonlijk is die Ronde altijd meteen volzet, maar dit jaar zijn er nog maar 6.000 van de 16.000 plaatsen ingenomen.

We hebben de datum 3 keer moeten verplaatsen, daarom is de voorbereiding voor sommigen te weinig gebeurd
Carl Vansteenkiste

Dat was te verwachten, zegt Carl Vansteenkiste van de organisatie: "Om de Ronde  van Vlaanderen te rijden heb je een beetje voorbereiding nodig. Doordat we de datum 3 keer hebben moeten verplaatsen is die voorbereiding voor sommigen te weinig gebeurd." 

Minder buitenlandse deelnemers

Door corona zijn er een pak minder buitenlandse deelnemers dan andere jaren. "Normaal gezien hebben we deelnemers uit 60 landen, maar door corona zijn er dit jaar enkel deelnemers uit onze buurlanden. Buitenlanders die van verder komen, raken hier nu niet", zegt Vansteenkiste. 

Wie alsnog wil deelnemen kan nog inschrijven tot middernacht op www.werideflanders.com.

Meest gelezen