ROBIN UTRECHT

Ruim 51.000 Antwerpenaars met verminderde immuniteit uitgenodigd voor derde coronaprik

Deze week krijgen 51.664 inwoners uit de provincie Antwerpen een brief in de bus voor een derde coronaprik. Het gaat om mensen die door een ziekte of een behandeling minder weerstand hebben en dus nog een derde dosis nodig hebben om goed beschermd te zijn. 

Mensen van 12 jaar en ouder die een verminderde immuniteit hebben, komen in aanmerking voor een derde coronavaccin. "Dat zijn mensen die een kankerbehandeling volgen of gevolgd hebben, mensen die wachten op een transplantatie of mensen die medicatie nemen tegen ontstekingen zoals reumatoïde artitis", verduidelijkt Gudrun Briat van het coronacommissariaat. "Die mensen nemen medicatie die het afweersysteem onderdrukken. Daardoor zijn ze meer kwetsbaar voor besmetting en om ernstige corona te ontwikkelen."

De patiëntenlijsten komen van de mutualiteiten, die weten welke medicijnen mensen nemen of welke behandeling ze volgen. De lijsten kunnen ook nog worden aangevuld door de huisartsen. "Deze week zijn we volop die mensen aan het uitnodigen", zegt Briat. "Als je geen uitnodiging krijgt maar denkt dat je er recht op hebt, contacteer je volgende week best je huisarts. Maar voordien kan je via de website My Personal Health Viewer zien of je een risicopatiënt bent."

Het coronacommissariaat bekijkt momenteel of het opportuun is om ook 80-plussers of mensen in woonzorgcentra een bijkomende prik te geven. 

Meest gelezen