Provincie Antwerpen

Steenbakkerswandeling in Rupelstreek verkozen tot wandeling van het jaar

Bijna 4.000 wandelaars brachten hun stem uit in de wedstrijd van Toerisme Provincie Antwerpen en verkozen de wandeling "Steenbakkerstunnels herontdekt "tot wandeling van het jaar. De wandeling is zo'n 17 kilometer lang, loopt langs drie gemeenten en is erg gevarieerd.

De wandeling "Steenbakkerstunnels herontdekt " werd verkozen tot wandeling van het jaar in de wedstrijd van de Antwerpse provincie. De wandeling loopt langs Rumst, Boom en Niel en brengt je langs industrieel erfgoed, maar ook natuur, graffitikunst, magische trollen en karaktervolle horeca.

Ze vertelt de geschiedenis van de bakssteennijverheid in de Rupelstreek, gaat van droogloodsen over schoorstenen tot het beschermde dorpsgezicht Noeveren. Je stapt ook langs een vijftiental tunnels, die ooit de kleiputten met de machinehal en de ovens bij de Rupel verbonden. Drie steenbakkerijmusea maken het harde labeur en arbeidersleven tastbaar en je wandelt ook langs de oevers van de Rupel. (lees verder onder foto)

Provincie Antwerpen

De wandeling toont ook de Rupelstreek van nu. Heel wat kleiputten ondergingen een spectaculaire metamorfose. Zo bots je in De Schorre - het decor voor Tomorrowland - op de gigantische trollen van de Deense kunstenaar Thomas Dambo. In Walenhoek, bekend om zijn vijvers, wandel je door een mooi stukje natuur. Straatkunstenaars geven de grijze fabrieksmuren kleur. En onderweg zijn er verschillende charmante horecazaken waar je even halt kan houden.

Meest gelezen