De Spoed, Studentenclub Aesculapia

Studenten Universiteit Antwerpen verliezen belangrijke fuifplek: Fort VI niet langer veilig

Fort VI in Wilrijk moet definitief de deuren sluiten omdat de plek niet meer voldoet aan de huidige veiligheidsvoorschriften. Daardoor verliezen studenten aan de campus Drie Eiken in Wilrijk een belangrijke fuiflocatie. De definitieve sluiting leeft heel erg bij de studenten op de sociale media.

Fort VI in Wilrijk doet al tientallen jaren dienst als fuifplek voor de studenten aan de Campus Drie Eiken in Wilrijk. Het Fort werd enkele jaren geleden al (voorlopig) gesloten door de brandweer omdat het niet meer conform de veiligheidsvoorschriften was. Na grondige evaluatie is nu beslist om het fort definitief te sluiten.

"Het zijn heel bijzondere lokalen, ingegraven in het fort. Dat is vroeger met militaire doeleinden gebouwd, er liggen enkele meters zand op, er groeien bomen en struiken op. Nu blijkt dat het niet mogelijk is om de lokalen in orde te brengen volgens de huidig geldende veiligheidsvoorschriften.  Zo is het onmogelijk om een goede luchtkwaliteit te garanderen, wat nu met corona zeer actueel is", zegt Peter De Meyer van de Universiteit Antwerpen.

Het is onmogelijk om een goede luchtkwaliteit te garanderen in het fort

Peter De Meyer, Universiteit Antwerpen

De beslissing komt hard aan bij de studenten. Zeker nu fuiven na lange tijd weer mag. De Universiteit belooft om samen met de studenten naar oplossingen te zoeken. "Zo zijn we zelf al aan het rondhoren bij eigenaars van fuifzalen in de omgeving van de campus zodat de studenten niet meerdere jaren zonder fuifplek moeten zitten", zegt De Meyer nog. Op sociale media leeft het nieuws fel, heel wat oud-studenten delen foto's en herinneringen aan de fuifplek.

Beluister hier het interview met Anton Adams, de Praeses van de studentenclub Aesculapia, bij Radio 2 Antwerpen: 

Fort VI in Wilrijk
Foto: Facebook De Spoed

Meest gelezen