Testevent in discotheek Versuz in Hasselt voor Covid Safe feesten

Op 1 oktober gaan de discotheken, na meer dan anderhalf jaar sluiting, weer open. In discotheek Versuz in Hasselt testen 1.500 feestvierders of dat veilig kan zonder mondmaskers of afstand te houden. 

Vanavond wordt er weer gefeest in discotheek Versuz in Hasselt. En de manier waarop lijkt bijna weer normaal: geen mondmaskers en geen onderlinge afstand meer. Buiten de handgels en een coronapas of de uitslag van een sneltest, is er weinig veranderd voor de discotheekgangers. Het feest vanavond in de Versuz is een testevent en achter de schermen wordt de luchtkwaliteit gemeten. 

Bekijk hieronder het verslag uit “Het journaal”:

Videospeler inladen...

KU Leuven

Onderzoekers van de KU Leuven zullen vanavond het CO2-gehalte in de lucht meten en de aanwezigheid van uitgeademde druppeltjes. “Als je bijvoorbeeld tegen een raam blaast,wordt dat wazig van de druppeltjes. Het zijn die druppeltjes die onderzocht worden op de aanwezigheid van het virus”, legt de eigenaar van de Versuz, Yves Smolders, uit.

We testen of de uitgeademde druppeltjes in de lucht blijven hangen

Yves Smolders, uitbater van de Versuz

 “We bekijken ook of die druppeltjes in de lucht blijven hangen. In een klas kan je een raam open zetten, maar als je dat doet in een discotheek, krijg je al snel klachten van de buren. Daarom hebben we grote ventilatoren geïnstalleerd, die zullen de lucht naar buiten blazen.”

Testevent om bij te sturen

Het testevent is belangrijk voor de hele uitgaanssector in ons land. Want vanaf 1 oktober mogen dancings weer de deuren openen. Uit de resultaten van de testen van vanavond zal blijken waar er bijgestuurd moet worden. 

Meest gelezen