Toon Pellegrims uit Mechelen fietst langs Belgische grens om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker

Toon Pellegrims uit Mechelen heeft de voorbije weken maar liefst 1.500 kilometer in de benen. Hij fietste langs de Belgische grens en zamelt op die manier geld in voor Kom op tegen Kanker. Deze namiddag eindigt zijn tocht op de Grote Markt van Mechelen.

Toon heeft er al een hele lange tocht opzitten. "We zijn op 6 september vertrokken in Lillo, daarna zijn we oostwaarts gereden richting de Kempen en Limburg. Op dit moment zijn we in Maldegem en hebben we nog een stevige tocht van 150 kilometer voor de boeg naar Mechelen", vertelt hij. Zijn familie en vrienden zorgen voor de nodige motivatie door af en toe een stuk mee te fietsen.

De liefde voor het fietsen is bij Toon ontstaan tijdens de coronacrisis. "Er was toen niet veel te doen. Daarom ben ik op de fiets gesprongen en zo wat conditie kunnen opbouwen", aldus Pellegrims.

De laatste 150 kilometer

Vandaag fietst Toon de laatste 150 kilometer. Als alles goed gaat, komt hij vanavond aan op de Grote Markt in Mechelen. Daar zal hij het bedrag dat hij inzamelde, bekendmaken. "Voorlopig hou ik het nog even geheim, maar ik kan wel al zeggen dat het over meerdere duizenden euro's gaat en daar ben ik heel tevreden mee", klinkt het nog.

Meest gelezen