Radio 2

Stad Gent opent nieuw vaccinatiepunt op site UZ Gent

Het vaccinatiecentrum in Flanders Expo sluit definitief de deuren op 4 oktober 2021. Een dag later opent een nieuw, kleiner vaccinatiepunt op de site van het UZ Gent. Wie dan nog niet gevaccineerd is, kan er elke dinsdag en woensdag  terecht. 

De stad Gent wil Gentenaars die na 4 oktober nog niet gevaccineerd zijn toch de kans te geven om zich te laten inenten, nu het vaccinatiecentrum in Flanders Expo op 4 oktober definitief de deuren sluit. Daarom gaat op 5 oktober een nieuw, kleiner vaccinatiepunt open op de site van het UZ Gent. 

Het nieuwe punt komt ter hoogte van het huidige testcentrum, en is nog tot eind dit jaar open. Gentenaars kunnen er elke dinsdag en woensdag tussen 08.00 en 18.00 uur terecht voor een prik. Vanaf volgend jaar worden vaccinaties aangeboden door huisartsen, apothekers en thuisverpleegkundigen. 

Vaccinatiegraad verder opdrijven

Op dit moment heeft 77 procent van de Gentse bevolking minstens één coronaprik gekregen. Maar dat kan volgens de stad, de Eerstelijnszone Gent en het UZ Gent nog beter. Met het nieuwe vaccinatiepunt mikken ze onder meer op kinderen die nog dit jaar 12 worden, en op buitenlandse studenten. 

Ook Gentenaars die na 4 oktober besluiten om zich te laten vaccineren of nog een tweede prik nodig hebben, kunnen uiteraard in het nieuwe vaccinatiepunt terecht.

Wie een afspraak wil maken, kan net als bij het vaccinatiecentrum in Flanders Expo zelf een datum en tijdstip kiezen via de website van de stad Gent of via de vaccinatielijn. Die blijft bereikbaar op het nummer 09 210 10 44.

Meest gelezen