Wielerfanclub uit Hamme maakt reus voor Zwitserse renner Stefan Küng om zondag te supporteren op WK

"King Küng Freunde", een fanclub uit Hamme van de Zwitserse wielrenner Stefan Küng, heeft een reus van vier meter groot gemaakt van en voor hun held. De fanclub neemt de reus zondag mee naar Knokke, voor de tijdrit van het WK wielrennen, waar ze hopen op goud voor Küng. 

Morgen begint het WK Wielrennen in ons land. Zondag staat de tijdrit bij de elite mannen op het programma. Eén van de favorieten daar is de Zwitser Stefan Küng, een man die heel wat fans heeft in Hamme. Er bestaat zelfs een fanclub: de King Küng Freunde. "We hebben de fanclub vier jaar geleden opgericht. Het is eigenlijk begonnen als een grap", lacht vice-voorzitter van de fanclub Tom Vijt. 

"Küng was een knecht van Greg van Avermaet (uit Hamme) en we vonden het zo zielig dat er altijd zo veel supporters waren voor Van Avermaet. Daarom besloten we om ook eens voor Küng een spandoek te maken. Küng heeft dat opgemerkt en heeft daar leuk op gereageerd, daarom zijn we dat blijven doen."

Vier jaar geleden hadden we niet verwacht dat Küng zo groot zou worden 

Tom Vijt, vice-voorzitter King Küng Freunde

Begin september won Stefan Küng goud op het EK tijdrijden en op de Olympische Spelen in Tokio behaalde hij de vierde plaats. "Vier jaar geleden hadden we niet verwacht dat hij zo groot zou worden", geeft Vijt eerlijk toe. 

Reus

"We verwachten dat hij komende zondag op het WK tijdrijden goud gaat pakken, dus hebben we het groots aangepakt: we hebben een reus van vier meter gemaakt. Die gaat zondag mee naar Knokke. Het zal wel opvallen in het publiek, misschien zien de mensen ons wel op tv." 

Lees verder onder de foto van het geraamte van de reus.

Supportersbus naar Leuven

Volgende week zondag, op 25 september, wordt in Leuven het WK op de weg bij de mannen gereden, en ook daar heeft de King Küng-fanclub hoge verwachtingen van de Zwitser. "We hebben een bus ingelegd voor 75 supporters. We zullen onze held ook daar het goud zien winnen! Op het vorige WK haalde hij brons, het goud ligt nu binnen handbereik", besluit Tom Vijt. 

Beluister hieronder het volledige gesprek met de supporter.

Meest gelezen