Geen versoepelingen van de coronamaatregelen in provincie Luik: te veel besmettingen

De Luikse provinciegouverneur Hervé Jamar heeft een politiebesluit ondertekend, waardoor alle huidige coronamaatregelen in de provincie ook na 1 oktober geldig blijven. De Luikenaars zullen dus nog wat geduld moeten oefenen voor ook zijn kunnen genieten van de versoepelingen die gisteren door het Overlegcomité zijn aangekondigd. De vaccinatiegraad in Luik is te laag en het aantal coronabesmettingen loopt er weer op. 

In Luik zal mondmasker verplicht blijven in de winkels en de horeca. Ook op evenementen blijft het verplicht, behalve daar waar gebruik wordt gemaakt van het Covid Safe Ticket. De maatregelen gelden voor iedereen die ouder dan 12 is.

Vandaag heeft Jamar overleg gepleegd met de burgemeesters  in zijn provincie. Hij brengt in herinnering dat die de mogelijkheid hebben om indien nodig nog extra maatregelen op te leggen.

 In de loop van de week komt de provinciale crisiscel opnieuw samen.

De afgelopen dagen is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in Luik opnieuw fors gestegen. De toestand in de provincie is momenteel vergelijkbaar met die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waar minister-president Rudi Vervoort (PS) gisteren al had aangekondigd dat er geen versoepelingen komen en dat het Covid Safe Ticket verplicht wordt in onder meer de horeca. 

"We hebben geen keuze, want de besmettingsgraad stijgt", zegt gouverneur Jamar.

Videospeler inladen...

Meest gelezen