Twee agenten van Gentse politie even in levensgevaar na nachtelijk ongeval met interventiewagen

Twee agenten van het Gentse politiekorps zijn tijdens een interventie vannacht levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat bevestigt de woordvoerster van de Gentse politie. Intussen is de situatie van de man en vrouw stabiel. Door allerlei vechtpartijen aan de Gentse Overpoort raakten afgelopen nacht nog drie andere agenten lichtgewond. 

 De Gentse politie had afgelopen nacht de handen vol aan de Overpoort. Rond drie uur brak er een eerste vechtpartij uit. Die was snel onder controle, maar de sfeer werd almaar grimmiger. Eén uur later dan keerden een honderdtal mensen zich tegen de politie en werd er met glazen flessen naar de agenten gegooid."De collega's die ter plaatse waren hadden dringend bijstand gevraagd omdat zij in gevaar waren", aldus de politiewoordvoerster Liesbet De Pauw. 

Bekijk hieronder het verslag uit “Het journaal”:

Videospeler inladen...
De twee inzittenden, een man en een vrouw van de Gentse politie, waren op dat moment in levensgevaar
Liesbet De Pauw - Politiewoordvoerder Gent

"Een aanrijdende ploeg is tegen een ijzeren paal gebotst. De twee inzittenden, een man en een vrouw van de Gentse politie, waren op dat moment in levensgevaar", gaat De Pauw verder. Intussen is hun situatie stabiel. Het parket onderzoekt de precieze omstandigheden van het ongeval nu verder. Door het ongeval was het kruispunt van de Martelaarslaan en de Groot-Brittanniëlaan een tijdlang afgesloten voor verkeer.

"Wij zijn hoopvol dat het goed komt met hen. Onze gevoelens gaan nu uit naar onze collega's en hun families. Wij als politie zijn zwaar getroffen door dit voorval."

Nog drie andere agenten lichtgewond

De politiezone Gent had in de loop van de nacht heel wat bijstand nodig. Eerst van de eigen zone Gent, nadien kwamen ook ploegen van andere politiezones versterking bieden. Pas rond half zes vanmorgen keerde de rust aan de Gentse Overpoort terug. In totaal raakten door die nachtelijke interventies nog eens drie andere agenten lichtgewond. 

Meest gelezen