Klopjacht naar ontsnapte gevangenen
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Israël pakt laatste twee Palestijnse gevangenen op die via tunnel konden ontsnappen uit zwaar bewaakte gevangenis 

In Israël zijn de laatste twee gevangenen, die net geen twee weken geleden ontsnapten uit een gevangenis in het noorden van het land, opnieuw opgepakt. Dat heeft het leger bekendgemaakt. In totaal ontsnapten zes gedetineerden uit de gevangenis, ze zijn nu allemaal opnieuw ingerekend. 

De laatste twee ontsnapte Palestijnen werden uiteindelijk ingerekend in de stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever, hun thuisbasis. Ze hebben zich niet verzet bij hun arrestatie.

Vorige week maandag ontsnapten zes Palestijnen uit de hoogbeveiligde gevangenis van Gilboa door een tunnel te graven onder een lavabo. Ze zouden de tunnel met een verroeste lepel gegraven hebben.

Klopjacht naar ontsnapte gevangenen

Een van de gevangenen is een belangrijk lid van de gewapende vleugel van de Fatah-partij, de andere vijf behoren tot de Islamitische Jihad. Een aantal van de gedetineerden zaten levenslange gevangenisstraffen uit.

De Israëlische troepen organiseerden bij hun ontsnapping een grote klopjacht, waardoor enkele dagen later alweer vier van hen gevonden en opgepakt werden.

De ontsnapping domineerde er dagenlang het nieuws en leidde tot hevige kritiek op het Israëlische gevangeniswezen.

De Israëlische premier Naftali Bennett beschreef de ontsnapping als "een zeer ernstig incident", terwijl de ontsnapte mannen in de Palestijnse gebieden als helden werden gezien. 

Bekijk hieronder de video over de zes ontsnapte gevangenen

Videospeler inladen...

Meest gelezen