Archieffoto

Jeugdbewegingen leveren 1,8 ton zwerfafval bij ISVAG binnen

Jeugdbewegingen hebben dit weekend liefst 1.814 kilo zwerfvuil afgeleverd bij het afvalverwerkingsbedrijf ISVAG in Wilrijk in het kader van World Cleanup Day. Zaterdag verzamelden ze al bijna 800 kilo, zondag kwam daar nog eens een ton bij. Bij ISVAG spreken ze van een groot succes.

Eenentwintig groepen van jeugdbewegingen uit Wilrijk, Hemiksem, Hoboken, Reet, Schelle en Aartselaar namen deel aan de actie van ISVAG. Bijna tweehonderd kinderen trokken dit weekend op pad om zwerfvuil te verzamelen in straten, parken en bossen. Ze troffen niet alleen plastic flessen en blikjes aan, maar ook autobanden, een kinderstoeltje, een kast, een matras en veel oud ijzer. 

Het verzamelde afval werd afgeleverd bij ISVAG, dat de jeugdbewegingen in ruil financieel steunt. In het voorjaar van 2022 organiseert het afvalverwerkingsbedrijf een lentepoets en kunnen de jeugdbewegingen opnieuw een centje bijverdienen door zwerfvuil in te zamelen.

Meest gelezen