Meer dan 40.000 bezoekers voor Heritage Days in Brussel

Brussel heeft dit weekend meer dan 40.000 bezoekers voor de Heritage Days geteld , de Brusselse open monumentendagen. Dat meldt Brussels staatssecretaris voor Erfgoed Pascal Smet (One.brussels). Er waren dit jaar 142 gebouwen te bezoeken.

"Het gaat om het dubbele aantal bezoekers van vorig jaar, maar daarbij moet worden vermeld dat er dit jaar veel meer plaatsen te bezoeken waren", meldt het kabinet van staatssecretaris Smet. 

Zowat 30 procent van de bezoekers van de website stelden Engels in als taal, wat een internationaal publiek laat vermoeden. Volgend jaar zullen er daarom meer rondleidingen in het Engels worden georganiseerd.

Bij de 40.000 zijn alleen de bezoekers gerekend voor evenementen waarvoor moest worden ingeschreven. De geïnteresseerden voor de vrij toegankelijke monumenten moeten er dus nog bij worden opgeteld.

Bij de populairste gebouwen waren dit jaar de Franse ambassade, de Spaanse ambassade, de voormalige feest- en spektakelzalen Aegidium, de Grote Synagoge van Brussel, de Vrijmetselaarstempels van de Cercle des Amis philanthropes en het Hotel van de Gouverneur van de Nationale Bank van België.

Meest gelezen