Videospeler inladen...

Minister van Financiën Van Peteghem (CD&V): "Op 1 oktober stopt verlaagde btw van 6 procent voor horeca"

Op 1 oktober komt er een einde aan de verlaagde btw van 6 procent voor de horeca. "Die maatregel moest de horeca de mogelijkheid geven om hun buffers weer een beetje aan te vullen, maar we hebben daar ook altijd duidelijk bij gezegd: dit is tot eind september. Dus ja, op 1 oktober zal die maatregel stoppen." Dat zei minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) in "De zevende dag".

De btw-verlaging werd ingevoerd bij de heropening van de horeca, om cafés en restaurants te ondersteunen die het door de coronacrisis zwaar te verduren kregen. Maar aan die steunmaatregel komt binnenkort dus een einde. "Toen we die beslissing genomen hebben, moest deze maatregel de mogelijkheid geven aan de horeca om hun buffers weer een beetje aan te vullen. Maar we hebben daar ook altijd duidelijk bij gezegd: dit is tot eind september", dat zei minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) in "De zevende dag".

Op 1 oktober komt er dus een einde aan de verlaagde btw van 6 procent voor de horeca. Dat zei minister Van Peteghem in "De zevende dag":

Videospeler inladen...

Bovendien vindt Van Peteghem dat het tijd is om ook afscheid te nemen van de andere coronasteunmaatregelen die nog overblijven. "We de bazooka van maatregelen gaan stopzetten", aldus de minister. "De maatregelen moeten nu uitgefaseerd worden en tegen het einde van het jaar moet het definitief gedaan zijn."

We moeten de bazooka van maatregelen stopzetten

Vincent Van Peteghem, minister van Financiën (CD&V)

"We hebben in totaal, met alle overheden samen, meer dan 30 miljard euro aan steunmaatregelen genomen", legt de minister uit. "Als ik dat per Belg vertaal, is dat 3000 euro. We hebben dus heel veel geld in de economie gestopt om mensen en bedrijven te ondersteunen. Maar er zijn ook heel veel mensen die kei hard werken, die thuis gewerkt hebben met spelende kinderen achter zich of die toch naar het werk moesten gaan in moeilijke omstandigheden, die geen euro coronasteun gekregen hebben. Aan die mensen moeten we zeggen: de economische groei zit weer op peil, alle parameters staan op groen."

Meest gelezen