Foto: Wildlife Taxi Team Midden-kempen

Opnieuw ree gestorven na beten van loslopende hond

In Turnhout is dit weekend een ree gestorven na beten van een loslopende hond. Dat gebeurde in het Turnhoutse vennegebied. Het Wildlife Taxi Team Midden-Kempen heeft het dier uiteindelijk moeten doen inslapen. "Hou je hond aan leiband, ook al is het een braaf dier", roept vrijwilliger Rimsky Jordan op.

Het was een wandelaar die de ree vond. Net daarvoor hoorde de man geblaf van een hond, gekrijs en geroep . De ree bleek dan ook in de omheing vastgelopen na een aanval van de hond. Het dier had verschillende beetwonden. Toen de wandelaar het diertje vond, hadden het baasje en de hond  zich toen al uit de voeten gemaakt. 

Vrijwilligers van het Wildlife Taxi Team Midden Kempen kwamen ter plaatse en probeerden het dier nog te redden, maar omdat de verwondingen te ernstig waren moesten ze het dier uiteindelijk laten inslapen.  

"De moed zakt ons in de schoenen bij zulke voorvallen", zegt vrijwilliger Rimsky Jordan. Hij was als één van de eersten ter plaatse. "Ondanks de vele oproepen en waarschuwingen blijven we in de natuurgebieden veel honden zien die niet aangelijnd zijn. Als we de baasjes aanspreken krijgen we vaak verwensingen te verduren."

"Veel baasjes zeggen dat hun hond een braaf dier is", gaat Jordan verder bij Radio 2 Antwerpen. Dat valt te begrijpen, maar toch blijven zulke incidenten voorkomen. " 

In mei van dit jaar riep ook het VOC Kapellen al eens op om honden aan de leiband te houden na enkele dode reeën.

Meest gelezen