Videospeler inladen...

"Als er maar een Belg wint": wielergekte in ons land barst los bij het WK tijdrijden

De wielergekte in ons land kan vanaf deze namiddag volledig losbarsten. Het WK gaat van start met de individuele tijdrit bij de mannen. Tussen startplaats Knokke-Heist en de aankomst in Brugge blazen heel wat wielerfans verzamelen, om in de nazomerzon vanop de eerste rij te genieten van de koers.

In Dudzele, bij Brugge, passeert de tijdrit maar liefst twee keer recht door de dorpskern en dat kan niet onopgemerkt voorbij gaan. De eerste wielerliefhebbers hebben al vanaf deze morgen een plek veroverd langs het parcours.  

Er is in Dudzele ook een heus fandorp opgebouwd. 12 verenigingen hebben de handen in elkaar geslagen voor een namiddag met veel animatie en sfeer, om tegelijk hun kas mee te spijzen, zo vertelt een van de initiatiefnemers aan "Het journaal".

Videospeler inladen...

Met Remco Evenepoel en Wout van Aert komen er twee favorieten uit eigen land aan de start. Over wie er mag winnen, zijn de meningen verdeeld. "Als het maar een Belg is", zo klinkt het.

Videospeler inladen...

En de doortocht van Remco Evenepoel, in hartje Dudzele: dat gaat gepaard met veel decibels, zo kon onze journaalploeg vaststellen.

Videospeler inladen...

Voor hij de fiets op stapt, heeft Remco Evenepoel even tijd gemaakt voor de fans op de zeedijk in Knokke-Heist.

Via Twitter herhaalt de stad Brugge ook nog eens de geldende regels en coronamaatregelen, voor wie er wil komen supporteren.

Meest gelezen