Luk De Wilde

Bijna 400 leerlingen en leerkrachten geëvacueerd uit school Sint-Niklaas na vondst explosief uit WO II 

In Sint-Niklaas zijn alle leerlingen van kleuter en lagere school Heilig Hart en het personeel geëvacueerd nadat er deze middag bij wegenwerken in de buurt een explosief werd gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. De evacuatie is vlot verlopen. 

Bij wegenwerken aan Tereken in Sint-Niklaas zijn ter hoogte van de ingang van de begraafplaats Tereken handexplosieven uit Wereldoorlog II gevonden. De site werd preventief afgesloten en er is een voorlopige veiligheidszone van 20 meter ingesteld. Volgens de brandweer is de situatie onder controle.

Vlotte evacuatie

Uit voorzorg is ook de Heilig Hartschool in de buurt volledig geëvacueerd. "De kleutertjes hebben we eerst weggebracht omdat ze meer tijd nodig hebben, daarna volgden de leerlingen van de lagere school. Alles is vlot verlopen. De ouders konden hun kinderen in alle veiligheid oppikken aan de kerk", vertelt Herbert Wuytack, preventieadviseur van de school. In totaal werden 380 mensen zo in veiligheid gebracht.

De federale overheidsdienst gaat de bom vanavond weghalen. De kinderen van de school kunnen morgenochtend normaal gezien weer naar school gaan.

Luk De Wilde

Meest gelezen