Google Streetview

Burgemeester wil toegangsverbod voor vechtersbazen op fuiven in Glabbeek

In Glabbeek heeft een groepje vechtersbazen afgelopen weekend geprobeerd om vechtpartijen uit te lokken tijdens een fuif in jeugdhuis De Bunker en op een privé-feestje in de sporthal. Burgemeester Peter Reekmans wil voor de vier een toegangsverbod voor fuiven. 

Op de kermisfuif van jeugdhuis De Bunker in Glabbeek doken in de nacht van zaterdag op zondag plots vier jonge vechtersbazen met messen en boksbeugels op. Het viertal staat blijkbaar bekend voor het uitlokken van vechtpartijen op activiteiten in de regio. Iets later dook hetzelfde viertal op aan de cafetaria van de sporthal. Daar vond een privé-verjaardagsfeest plaats. Ze vielen er op de parking mensen lastig en begonnen klappen uit te delen. De politie kwam snel ter plaatse en riep versterking op uit de omliggende politiezones. 

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) van Glabbeek heeft de politie gevraagd een grondig onderzoek te voeren om de vier vechtersbazen een toegangsverbod te kunnen geven voor alle fuiven op het grondgebied van Glabbeek. "Het gaat dus niet over fuivende jongeren die eens betrokken raken in een discussie, of eens te dronken zijn, maar we gaan wel vechtersbazen die meermaals voor hun plezier geweld uitlokken of andere feiten plegen die niet door de beugel kunnen op fuiven in Glabbeek een toegangsverbod opleggen. Vergelijk het dus met een stadionverbod voor hooligans, maar dan op fuiven", aldus Reekmans.

Meest gelezen