Radio 2

Emiel Van Cauter, vader van de Oost-Vlaamse gouverneur, werd in 1954 wereldkampioen wielrennen bij de amateurs 

In 1954 werd Emiel Van Cauter wereldkampioen op de weg bij de amateurs. Van Cauter is de vader van de huidige gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter. De familie Van Cauter is afkomstig van Meise. Vorig jaar besliste de gemeente Meise om een plein te vernoemen naar de voormalige wereldkampioen.

Onze reporter trok naar Borsbeke, een deelgemeente van Herzele,  in Oost-Vlaanderen. Daar woont gouverneur Carina Van Cauter. Zij vertelt over haar vader, die op 43-jarige leeftijd stierf. Zij zat toen nog op de middelbare school. 

Emiel Van Cauter liet wel een schat aan informatie achter. In schriftjes bracht hij verslag uit van de wielerwedstrijden die hij reed. Zo schrijft hij dat hij in 1954 met de fiets naar het wereldkampioenschap reed. Hij legde 260 kilometer af en werd enkele dagen later wereldkampioen.

Beluister hieronder de reportage:

Meest gelezen