Facebook Erhan Kocyigit

Erhan Kocyigit opent eerste halal-slagerij in Scherpenheuvel-Zichem

Aan de Basilieklaan gaat vandaag de eerste halal-slagerij in Scherpenheuvel-Zichem open. De man achter het initiatief is ondernemer Erhan Kocyigit uit Limburg. "We zijn er voor iedereen die houdt van vlees. Met uitzondering van varkensvlees", zegt Erhan.

"Er bestond een duidelijke vraag naar halal-vleeswaren in deze regio. Mensen gingen naar Brussel of Antwerpen. Dat was dus een gat in de markt", vertelt Erhan aan Sonny op radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel.

Een halal-slager aan de Basilieklaan in het katholieke bedevaartsoord Scherpenheuvel: het klinkt wat uitdagend. Daar moet Erhan hartelijk om lachen: "Ik vind het fantastisch om een steentje te kunnen bijdragen aan een harmonieuze samenleving. De reacties van de mensen zijn allemaal positief."

"In onze slagerij vind je trouwens alle soorten vlees, behalve varkensvlees. Allemaal topkwailietit en volgens de halal-regels bereid. Zelfs meneer pastoor mag hier zijn biefstuk komen halen, géén probleem", lacht Erhan.

Beluister hieronder het interview met Ehran:

Facebook Erhan Kocyigit

Meest gelezen