Radio 2

Extra alertheid geboden in het verkeer tijdens oogstseizoen

Zondagavond vielen twee gewonden in Pittem toen een voertuig twee vlasmachines wou voorbijsteken op de Brugsesteenweg  (N50) richting Pittem. Jaarlijks gebeuren er in de provincie zo’n 50 ongevallen met landbouwvoertuigen in West-Vlaanderen. Voorzichtigheid en alertheid blijft geboden, zeker nu het ’s avonds sneller donker wordt. 

Twee vlasmachines reden zondagavond rond 22.30u van Ingelmunster richting Pittem na een lange dag op de akkers. Ter hoogte van club Black Jack wou de bestuurder van een Audi 55 Quattro, die in dezelfde richting reed, een eerste vlasmachine inhalen. Blijkbaar was hij verrast toen hij ineens de tweede vlasmachine zag opduiken. De Audi raakte de vlasmachine en belandde aan de overkant van de weg. De bestuurders van de vlasmachine en van de Audi werden naar het ziekenhuis overgebracht, beiden zijn niet in levensgevaar. 

De N50 lag bezaaid met de brokstukken veroorzaakt door het ongeval. De brandweer van Midwest was een hele tijd bezig met het opruimen van het wegdek. Reden waarom de weg van ’t Veld naar de Rysselende Molen een tijdlang bleef afgesloten. 

Vanuit de PZ regio Tielt die het verkeersongeval afhandelde, vraagt men aan de gewone weggebruikers om begrip op te brengen voor de landbouwers die deze periode hun oogst moeten binnenhalen en met de mogelijke extra verkeershinder. Anderzijds moeten de landbouwers er ook goed  voor zorgen dat ze duidelijk zichtbaar blijven in het verkeer eens de avond is gevallen. 

Meest gelezen