Laatste coronamaatregelen op Vlaamse woningmarkt geschrapt 

De coronamaatregelen op de Vlaamse woningmarkt vallen weg. De kleurcode voor de woningmarkt gaat van geel naar groen, wat betekent dat alles opnieuw kan verlopen zoals in de periode vóór de coronapandemie. 

Vorig jaar werd voor de Vlaamse woningmarkt een coronaprotocol vastgelegd. Dat protocol is gebaseerd op vier scenario's met elk een eigen kleurcode: groen, geel, oranje en rood, gaande van een situatie zoals vóór COVID-19 tot een situatie met hoog risico en erg beperkende maatregelen.

Nu de kleurcode van geel naar groen gaat, gaan de laatste coronamaatregelen op de schop:

  • Kijkdagen mogen opnieuw plaatsvinden. Die waren tot nu toe verboden.
  • De lift mag opnieuw door verschillende bubbels gebruikt worden. Die mocht tot nu toe op hetzelfde moment enkel gebruikt worden door personen van hetzelfde gezin.
  • Werfvergaderingen mogen opnieuw binnen plaatsvinden. Die vonden tot nu toe buiten plaats.

De versoepelingen zijn volgens Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) mogelijk omdat de epidemiologische situatie goed is in Vlaanderen. "Alle cijfers evolueren gunstig en de Vlaamse vaccinatiegraad zit bij de top van Europa." Diependaele bouwt nog een klein beetje voorzichtigheid in. Zo dringt hij aan op gezond verstand in contacten en op een regelmatige handhygiëne.

Meest gelezen